OFICIAL: 1.4 MultiAir de 170 de cai pentru Alfa Romeo MiTo

Noua tehnologie MultiAir a permis dezvoltarea unui motor de 1.4 litri si 170 de cai care echipeaza din aceasta toamna gama modelului de segment mic Alfa Romeo MiTo. Alfa Romeo a anuntat oficial lansarea unor noi versiuni de motorizare pentru cel mai mic model din gama, subcompacta sportiva MiTo.

Vorbim de trei versiuni de putere ale aceluiasi motor de 1.4 litri: 105, 135 si 170 de cai putere. Toate se ridica la nivelul de emisii Euro5 si dispun de o optimizare a consumului prin implementarea inca din dotarea de serie a unui sistem Start&Stop dezvoltat de Grupul Fiat.

Daca motorul de 105 cai este aspirat normal si este destinat mai ales traficului urban, asigurand o prestatie eficienta pe strazile oraselor aglomerate, unitatea turbo de 135 de cai putere reuseste sa impace in mod fericit performantele si consumul. Conform comunicatului oficial al producatorului italian, Alfa Mito 135 MultiAir reuseste sa consume in regim mediu mixt doar 5.6 litri/100 km, in timp ce emisiile coboara la 129 de grame CO2/km.

Principala noutate este insa reprezentata de motorul turbo de 1.4 litri si 170 de cai care devine, incepand cu Salonul de la Frankfurt, cea mai puternica versiune existenta in gama MiTo. Este vorba de o unitate cu un excelent raport putere/litraj (124 cai/litru), cea mai buna valoare intalnita vreodata pe un model Alfa Romeo de serie. Noul motor este oferit de Alfa Romeo intr-o singura versiune de echipare, Quadrifoglio Verde (Trifoi cu patru foi), al carei nume aminteste de simbolul sportivitatii prezent pe modelele de performanta ale celor de la Alfa Romeo. Trifoiul verde este considerat o parte a istoriei Alfa din momentul in care pilotul italian Ugo Sivocci a pilotat un model pe care era imprimat acest simbol la cursa Targa Florio din 1923.

Noul motor este cuplat cu o noua cutie de viteze cu sase trepte, principala modificare tehnica fiind insa aparitia unui sistem de suspensii active dezvoltate impreuna ca Magnetti Marelli. Evident, comportamentul rutier al versiunii de motorizare de top MiTo poate fi setat prin acelasi sistem DNA (Dynamic/Normal/All Weather).

MiTo MultiAir 170 reuseste performante care ridica modelul italian in topul segmentului subcompact, cu 7.1 secunde pentru 0-100 km/h, in timp ce consumul mediu in regim extraurban scade in conditii optime pana la 4.8 litri/100 km.

Sursa : www.automarket.ro

Рекомендуем узнать:
Опубликовано: 08.09.09 | Просмотров: 1039 | [ + ]   [ - ]   | Печать

Игры

  • Power Driving Rally Point Police Pursuit
  • Burnin Rubber Crazy Mustang Traffic Slam
  • Bernyard RockyRider Oversize - гонки на большых авто

Опросы

Активных опросов на данный момент нет.

Курс валют BNM

MDL 
USD 16.8093
EUR 19.6987
RON 0
UAH 0.5991
RUB 4.2341